AD Werk
Image default
Auto's en Motoren

Of je een nieuwe of tweedehands auto koopt, bepaalt welke autodealer in Etten-Leur je zoekt

Iedereen die een auto gaat kopen staat voor dezelfde keuze, koop je een nieuwe of een tweedehands auto? Voor sommige mensen is die keuze snel gemaakt. Een tweedehands auto is een stuk goedkoper. Maar wat als je in principe genoeg geld hebt voor een nieuwe auto? Doen? Autodealer MV Motive in Etten-Leur zet de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Tweedehands of nieuw?

Ook als geld geen beperkende factor is wil je niet teveel betalen voor je auto, toch? Een veel gehoord argument in het voordeel van een nieuwe auto is dat een tweedehands auto duurder is in het onderhoud. Maar is dat wel zo?

Het klopt dat een tweedehands auto minder schoon en veilig is dan een nieuwe auto. Ook mis je vaker opties en technische snufjes zoals een Bluetooth verbinding voor je telefoon of parkeersensoren. Maar wist je dat een nieuwe auto de eerste paar jaar veel duurder is om te rijden? Dat komt door de afschrijvingskosten op het voertuig.  Een nieuwe auto is gemiddeld binnen vijf jaar na aanschaf al met 50% in waarde gedaald!

Bespaar geld met een occasion

Een occasion is dankzij de hoge afschrijfkosten op een nieuwe auto meestal een stuk goedkoper. Maar wat voor occasion? Een auto van 20 jaar oud valt natuurlijk niet onder deze vergelijking. Een onderzoek van de Consumentenbond heeft aangetoond dat een auto tussen de drie en de zes jaar oud, waar je drie jaar in rijdt gemiddeld 20% goedkoper is dan een nieuwe auto.

Kies een autodealer in Etten-Leur met verstand van occasions

Bijna iedere autodealer in Etten-Leur heeft wel een paar occasions staan maar ga je ze allemaal langs? Nee. Je doet eerst vooronderzoek op internet en daarom lees je dit ook. MV Motive is een handelaar die exclusief handelt in tweedehands auto’s. En heb je een specifiek model op het oog? Dan bemiddelen ze zelfs voor je zodat jij de beste prijs krijgt voor de auto die je wilt.

Gerelateerde artikelen

Een auto huren in Helmond

Ook Ford gaat Elektrisch

Eindelijk volwassen