Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Zuiver en snel handelen met een crypto trading bot

Heb je wel eens overwogen om te handelen met een crypto trading bot? Het is erg leuk en spannend om in crypto currencies te handelen. Aan het volgen van wat de waardes van de verschillende munten doen, de markt in de gaten te houden en alle online exchanges af te speuren naar munten waar je een lucratieve deal voor kunt sluiten kun je al gauw een hele dag kwijt zijn. Maar je kunt het ook over laten aan een trading bot. Het handelen met een crypto trading bot is niet alleen handig, maar ook een heel stuk effectiever.

Crypto trading bot: handelen zonder emotie

Herken je jezelf hierin? Kom je aan het einde van de maand geld tekort omdat je toch een nieuwe tablet hebt gekocht? Of heb je meteen voor je vrienden tickets gekocht voor dat concert terwijl achteraf bleek dat ze helemaal niet mee willen en je met een stapel kaarten bleef zitten? Dan is een crypto trading bot waarschijnlijk wel wat voor jou. De meeste mensen maken onhandige beslissingen als ze met crypto currencies aan het handelen zijn omdat ze reageren op een impuls of vanuit emotie. Het mooie van een algoritme is dat het niet gevoelig is voor allerlei emotionele impulsen, en zal dus ook niet in de verleiding komen om veel te kopen omdat zijn gevoel het ingeeft of omdat hij zo lekker bezig is.

Fear of Missing Out

Fear of Missing Out of ook wel afgekort FOMO is iets wat je vaak parten kunt spelen tijdens crypto trading. Fear of Missing Out houdt in dat je bang bent om een kans mis te lopen of de boot te missen. Bij Fear of Missing Out koop je bijvoorbeeld ook een bepaalde crypto munt, omdat iedereen op dat moment lijkt te kopen. Uit angst om niet zoals iedereen ook een slag te slaan koop je dan ook maar, zonder erbij na te denken of het wel of niet verstandig is. Zo hebben in januari 2018 enorm veel mensen geïnvesteerd in Bitcoins omdat de waarde toen op 20.000 dollar stond. De Postcode Loterij maakt ook gebruik van FOMO. Stel je voor dat deze keer jouw postcode valt, en iedereen in jouw straat wint terwijl jij met lege handen achterblijft. Door Fear of Missing Out maak je fouten in crypto trading. Daarom is het verstandig om een trading bot te gebruiken. Je voorkomt hiermee dat je impulsief handelt en geld onnodig verliest.

Waar kun je een goede een crypto trading bot vinden?

Er zijn op het internet verschillende websites waar je een trading bot kunt vinden. Welke een trading bot voor jou geschikt is hangt af van de kennis die je hebt over crypto trading en hoe ervaren je bent. Als je net begint met een trading bots, kies dan voor een bot met een toegankelijke en duidelijke interface, met een heldere uitleg over hoe je alle voorkeuren kunt instellen. Als je wat meer ervaring hebt, dan kun je kiezen voor een bot waar je meer variabelen kunt instellen.