Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Zilveren munten verkopen: praktische tips om dit slim vorm te geven

Heeft u een muntencollectie? Overweeg uw zilveren munten te verkopen

Heeft u thuis een muntencollectie van zilver of goud? Dan komt er soms een moment dat u denkt: wat zal mijn muntenverzameling eigenlijk waard zijn? Het idee om uw zilveren munten te verkopen kan dan vorm krijgen. Maar hoe doe ik dat precies op een discrete, betrouwbare manier? Bij wie moet ik zijn om mijn zilveren munten te verkopen? En welke aandachtspunten mogen niet vergeten worden bij de verkoop van uw zilver? Speciaal voor de geïnteresseerden zijn hieronder enkele praktische en belangrijke tips te vinden, voor als u overweegt om uw zilveren munten verkopen te gaan.

 

Laat uw muntvoorraad taxeren bij een erkende specialist

Nadat u zelf thuis het gewicht van uw muntencollectie van zilvermunten heeft gewogen (dit doet u voor de veiligheid), kunt u een juweliersbedrijf bezoeken of erkende zilversmit benaderen om uw zilveren tientjes of zilveren rijksdaalders op waarde te laten schatten. Hierbij wordt er gekeken naar het zilvergehalte van de munten. Als de taxatie u bevalt, kunt u uw munten direct verkopen. Maar de taxatie is vrijblijvend en gratis, dus hiertoe bent u niet verplicht.

 

Het zilvergehalte van uw munten is bepalend voor de waarde

Het gehalte van het zilver in zilvermunten wordt aangegeven met getallen. Een zilvermunt met een lagering van 999 bestaat bijvoorbeeld voor 99,9 procent uit zilver, terwijl een zilvermunt met codering 720 een zilverpercentage van 72 heeft. Voor zilveren munten met een zilvergehalte van 999 geldt momenteel een prijs van meer dan 420 euro per 1000 gram. Vergeleken met zilvermunten die een lagering van 720 ligt de zilverprijs momenteel rond de 280 euro per 100 gram. Deze bedragen zijn natuurlijk altijd afhankelijk van de internationale zilverprijzen en koersen.

 

Laat nu uw muntencollectie taxeren

 

Uw muntverzameling is het waard om op echte waarde geschat te worden. Als uw zilveren munten thuis slechts liggen te verstoffen, is verkoop iets om te overwegen. Bezoek de vestiging met ervaren muntenkenners en laat een gratis taxatie uitvoeren. Voor meer tips en adviezen kunnen de specialisten van Kevelam u verder helpen.