Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Wat moet je doen nadat er is ingebroken?

Als er bij je is ingebroken heb je veel aan je hoofd. Je bent allereerst verdrietig omdat je (dierbare) spullen bent verloren, maar je moet ook veel dingen regelen. Hieronder volgt een rijtje van dingen die je moet doen nadat er bij je is ingebroken.

1.      Ga na wat er gestolen is

Maak een lijstje van wat er allemaal gestolen is bij de inbraak. Dit lijstje moet je ook invullen bij je aangifte. Vermeld wat je allemaal mist. Als je opschrijft wat er gestolen is, vermeld dan ook enkele unieke eigenschappen van de spullen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld krasjes en beschadigingen.

2.      Politieonderzoek

Als je melding maakt van een inbraak dan komt er altijd een agent naar je huis om de situatie op te nemen. Deze agent neemt ook de aangifte op. Als er reden voor is dan volgt een forensisch onderzoek. Dit is echter niet vaak het geval. Bij forensisch onderzoek gaat het erom dat sporen veiliggesteld kunnen worden, zodat de achtergebleven sporen van de daders kunnen worden onderzocht. Denk hierbij aan bloedsporen, vingerafdrukken en braaksporen.

3.      Blokkeer de gestolen pasjes en telefoons

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het wordt toch vaak vergeten. Blokkeer na een inbraak alle pasjes en telefoonnummers direct nadat ze gestolen zijn. Zo kan er bijvoorbeeld niet op jouw kosten worden gepind of gebeld.

4.      Vervang de sloten

Is er bij je huis in Landgraaf ingebroken? Bel dan een slotenmaker in Landgraaf. Slotenmakers in Landgraaf werken vaak nauw samen met de politie. Een slotenmaker in Landgraaf komt ter plaatse jouw slot repareren na een inbraak. Zo voel je je weer veilig in je huis na de komst van de slotenmaker Landgraaf.

5.      Slachtofferhulp

Als uiteindelijk alles geregeld is en de slotenmaker in Landgraaf is langs geweest kun je aan andere dingen denken. Slachtofferhulp wordt altijd aangeboden bij het doen van aangifte. Ga voor jezelf na of je hier behoefte aan hebt of niet.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-landgraaf/