Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Waarom figuurglas een geweldige toevoeging is aan jouw badkamer en deuren

Ben je op zoek naar een manier om jouw badkamer en deuren op een speciale manier te ontwerpen? Wil je iets toevoegen aan jouw huis zodat het anders is dan alle anderen in de buurt? Dan is figuurglas misschien wel iets voor jou. Figuurglas, ook wel bekend als profielglas, is een soort glas dat is bewerkt met een reliëfpatroon. Dit maakt het niet alleen aantrekkelijk voor het oog, maar het kan ook privacy bieden zonder te hoeven inleveren op licht. In deze blog lees je meer over de toepassing van figuurglas in jouw badkamer en deuren, de voordelen en nadelen en de verschillende soorten figuurglas.

 

Toepassing in de badkamer

Figuurglas kan worden gebruikt in de badkamer om privacy te bieden, terwijl het toch het licht binnenlaat. Het is perfect voor de douche of het bad omdat het de illusie creëert van een kleine privéruimte. Bovendien kan figuurglas worden gebruikt voor een badkamerraam om ook daar privacy te bieden terwijl je geniet van een ontspannend bad.

 

Toepassing in deuren

Figuurglas kan worden gebruikt op binnendeuren om een interessant en uniek element toe te voegen aan jouw interieur. Deze glazen deuren bieden een vleugje elegantie die niet alleen past in moderne ontwerpen, maar ook in traditionele kamers. Bovendien kan Figuurglas worden gebruikt op de voordeur om te voorkomen dat mensen naar binnen kunnen kijken, terwijl je zelf nog steeds door het glas kunt kijken.

 

Voordelen en nadelen

Het grootste voordeel van figuurglas is de privacy die het biedt, zonder dat je in het donker hoeft te zitten. Het laat licht binnen, zodat je niet het gevoel hebt in volledige afzondering te zijn. Bovendien biedt het reliëfpatroon van figuurglas een extra laag textuur dat jouw ontwerp nog verder verrijkt. Een nadeel is dat figuurglas minder doorschijnend is dan normaal glas, wat betekent dat figuren die je door het glas bekijkt mogelijk niet duidelijk te zien zijn. Het reliëfpatroon kan ook vuil aantrekken, wat de schoonmaaktijd verhoogt. In sommige gevallen kan figuurglas moeilijker te vormen en te snijden zijn dan normaal glas.

 

Soorten figuurglas

Er zijn talloze soorten figuurglas verkrijgbaar, die zich onderscheiden door het patroon en de textuur van het reliëf. Sommige hiervan zijn Acid-Etched Glass en Acid-Etched Glass – ook bekend als satijnglas en is half doorschijnend, glad en mat. Geïnspireerd figuurglas heeft een patroon dat wordt aangebracht door middel van een stencil of sjabloon. Ten slotte, rollen figuurglas wordt gemaakt door een patroon roller te gebruiken die is voorzien van een patroon van kleine, verhoogde puntjes.

 

Figuurglas is een geweldige manier om privacy te creëren zonder de lichtinval te beperken, en het reliëfpatroon biedt nog meer esthetische voordelen. Het kan op verschillende manieren worden toegepast, zoals bij badkamers en deuren, en er zijn tal van verschillende soorten om uit te kiezen. Het schoonhouden ervan kan iets lastiger zijn dan gewoon glas, maar met de juiste zorg en onderhoud kun je zeker genieten van de unieke uitstraling die het biedt. Heb je nog geen figuurglas toegevoegd aan jouw huis? Maak dan gebruik van deze kans om iets bijzonders te creëren dat niemand anders heeft!


https://www.glasgigant.nl/triple-glas-hr/