Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Voor- en nadelen van een multifunctionele printer

Sinds de komst van de multifunctionele printers worden ze vaak gekozen door consumenten en organisaties die hun veelzijdigheid verkiezen boven een standaard printer. Een multifunctionele printer kan zowel printen als kopiëren en scannen, het hebt dus twee apparaten minder nodig. Daarmee bespaar je aanschafkosten en plaats. Het is dus geen verrassing dat mensen vaak voor een multifunctionele printer kiezen. Maar ze hebben niet alleen voordelen. In sommige gevallen is het wel verstandiger om voor een traditionele kabel printer te kiezen. In dit artikel lijsten we de voor- en na delen van een multifunctionele printer voor je op. 

Voordelen

  • Minder kosten. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de prijs. Wanneer je apart een printer, scanner en kopieerapparaat moet aanschaffen, kan dat wel tot drie keer zoveel kosten. Het is dus absoluut goedkoper om voor een multifunctionele printer te kiezen.
  • Effectiever. Doordat alle functies in één apparaat zitten, kan je in één keer je pas ingescande document ook afprinten zonder dat je de documenten nog door moet sturen. Op deze manier bespaar je dus moeite en tijd. Bovendien betekent één apparaat in plaats van drie apparaten ook dat je een grote besparing van ruimte hebt die je dan voor iets anders kan gebruiken. 

Nadelen

  • Inktverbruik. Met een traditionele printer kan je makkelijker op inkt en toners besparen omdat er grotere cartridges en toners inkunnen. Ze zijn daarbij goedkoper en hoeven minder vaak vervangen te worden.
  • Printsnelheid. Met een multifunctionele printer kan je minder snel printen. Als je vaak en/of in grote aantallen moet printen, heb je dus meer productiezekerheid met een traditionele printer. Voor thuisgebruik is dat natuurlijk minder bepalend.
  • File. Op kantoor zijn er veel medewerkers die al eens een document moeten scannen, kopiëren of afprinten. Als je dan alle apparaten in één hebt, zal er sneller een wachtrij ontstaan dan wanneer je drie aparte apparaten hebt.
http://www.kba-metronic.com/nl/