Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Leg ook zelf uw groendak aan!

Heeft u interesse in een groendak? Dan wist u wellicht nog niet dat u hier helemaal geen specialist voor nodig heeft. Groendaken kuntu namelijk ook gemakkelijk zelf. Het is dan ook niet alleen voordelig, maar ook nog eens erg leuk!

Aan een groendak zitten vele voordelen!
Groendaken beperken de overlast van overtollig water. Dit geldt voor zowel uw huis, tuin, maar ook zeker voor het riool. Om deze reden kiezen veel gemeenten er daarom voor om subsidie te geven. Het is daarom erg verstandig om navraag te doen of u hiervoor in aanmerking komt. Nederland heeft namelijk last van toenemende wateroverlast. Daarnaast is een groendak niet alleen prachtig om te zien, maar is het ook nog eens erg bevorderlijk voor de biodiversiteit. Het dient namelijk als voedselbron voor vele insecten en vogels. Deze zijn dan ook in de zomermaanden te bewonderen op en rondom uw dak. Zo kunt u gaan genieten van een groendak welke er fantastisch uitziet en ook nog eens milieuvriendelijk is. Er zitten dan ook vele voordelen aan een groendak!

Stappenplan bij de aanleg van een groendak! 
Ga eerst navraag doen of er een bouwvergunning nodig is, in sommige gevallen is dit namelijk nodig. Ga daarbij ook zeker eens kijken of u in aanmerking komt voor subsidie. In steeds meer gemeenten komt dit namelijk voor. Pas daarna ook waar nodig de constructie van het dak aan en maak het dak goed schoon. Er moeten namelijk dakranden worden aangebracht die ten minste 5 cm boven de vegetatielaag uitsteken. Bij hellende daken van meer dan 45 graden moet er ook een anti-afschuifvoorziening worden aangebracht. Daarna kunt u aan de slag met het aanbrengen van de folie. Op de afvoer van de regenpijp moet een boldraadrooster met grof grind worden aangebracht zodat het substraat niet wegspoelt. Wanneer deze stap is voltooid, kunt u het substraat gaan aanbrengen. De dikte van deze laag hangt af van de planten die u op uw dak gaat zetten. Daarna kunt u de planten gaan aanplanten. Dit vinden de meeste mensen dan ook het leukste onderdeel. Dit is namelijk de stap waarbij u echt uw groendak af gaat maken en dus ook het meeste verschil gaat zien. Daarna hoeft u alleen nog maar het groendak te laten groeien en het regelmatig te onderhouden.

Laat u adviseren door een specialist!
Weet u niet goed waar u moet beginnen? Of zoekt u ook de juiste valbeveiliging voor uw werkzaamheden op hoogte? Ga dan zeker op zoek naar een specialist bij u in de buurt. In een stad als Eindhoven zijn er genoeg te vinden. Zij helpen u dan ook graag zodat u binnenkort ook kunt gaan genieten van een fantastisch groendak!