Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Klipfolio software

Klipfolio is een softwareprogramma dat speciaal is geschreven om ruwe data en gegevens inzichtelijk te maken voor mensen zonder ICT-achtergrond. Ruwe data bestaat uit nullen en enen. Deze gegevens hebben een vorm nodig waarin ze zich aan de gebruiker kunnen tonen. Hiervoor wordt een vertrouwde en herkenbare vorm gekozen. Daarom worden de nullen en enen vertaald naar tekst. Programmeurs kunnen hier al wat mee: zij communiceren via verschillende codetalen met de computer. Voor ICT-leken is dit echter niet voldoende. Zij hebben vaak nog een bureaublad of dashboard nodig (zoals wordt geboden door Klipfolio) en hardware via welke zij intuïtief op het getoonde kunnen reageren (denk aan de muis, ooit geïntroduceerd door Bill Gates, die precies wist wat de computer nodig had om meer publiek te trekken). Een handige gebruikersinterface is daarom onontbeerlijk om mensen zonder technische ICT opleiding toch met computers te laten werken. Als sinds de jaren ’80 is de gebruikersinterface in ontwikkeling. Eén van de uitkomsten van de hierboven genoemde ontwikkeling is Klipfolio, opgericht in 2001.

Houdt overzicht met Klipfolio

Klipfolio helpt dus ruwe gegevens inzichtelijk te maken en op een duidelijke manier te visualiseren. Dit is onmisbaar binnen een modern bedrijf, dat vaak al zijn communicatie en informatiestromen al gedigitaliseerd heeft. Omdat iedereen snel met de software van Klipfolio kan leren werken, is dit programma uitermate geschikt voor centraal collectief gegevensbeheer. Sinds 2011 functioneert deze software in een cloud structuur.

Digitale toekomst

Programma’s zoals Klipfolio zijn de toekomst van het bedrijfsleven. Omdat alle informatie digitaal wordt verkregen, opgeslagen, gebruikt en gedistribueerd, is het noodzakelijk hiervoor een overzichtelijke presentatiewijze te hebben. Idealiter is deze presentatie volledig toegespitst op het functioneren van een bedrijf, maar zijn er nog steeds universele overeenkomsten tussen verschillende programma’s aan te wijzen. Dit helpt werknemers nieuwe software snel onder de knie te krijgen.

https://www.4internetgroep.nl/inzicht-dashboarding/marketing-sales-dashboarding/