Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Karpervissen in de herfst

Het water ziet er vandaag doods uit. Geen rondtrekkende karper aan de oppervlakte en weinig tot geen insecten waar te nemen. Niet gek met net 10 graden op de meter. Ondanks dat er geen karper waar te nemen is, weet ik dat ze er wel zwemmen. In de zomer zag ik ze in kleine groepen actief aan de oppervlakte rondtrekken. Nu begin van de herfst een ideaal strijdtoneel om de karper te belagen, nu ze aansterken voor de komende winter. 

Bij de online hengelsport winkel is een gezonde hoeveelheid boilies op de kop getikt om een klein dorp te voeden. Met dit voer is de bedoeling om de komende weken en maanden het water gericht aan te voeren om vervolgens hier de vruchten van te plukken. Na een goed onderzoek naar het verloop van de bodem en de structuur van de bodem heb ik enkele plekken op het oog, waar de karper zeker te verwachten is. Hierbij zoek ik naar bodem die relatief hard is, meer dan de helft dieper ligt dan het maximum van het water en in de buurt ligt van ondiep water. Ideaal is het als deze plekken ook nog uit de koude oostenwind liggen. Door het aanvoeren van deze stekken kan je de vis goed opvangen de taluds opzwemmen naar de ondiepe delen. Het voer zal ook geconcentreerd aan de onderkant van het talud verzamelen en daarmee vis goed doen verzamelen. Een ideale omstandigheid om de karper tot azen te zetten. Om deze plekken te vinden maak ik gebruik van de deeper. Een ontzetten handig hulpmiddel om deze stekken te vinden en gaat altijd mee in de tacklebox. Eventueel kunnen de stekken verder onderzocht worden met een stuk lood. 

3 stekken worden vanaf medio september aangevoerd om ze vanaf oktober om de beurt af te vissen. Met deze strategie wed je niet op 1 paard en krijgen de stekken voldoende rust voor een volgende sessie. Wel vraagt het extra investering in tijd en geld om niet 1 maar 3 stekken op te bouwen. Toch verkies ik dit graag, omdat je bij aantrede bij het water altijd kunt afwijken naar een andere stek bij aanwezigheid van andere vissers. 

https://www.sportvisgigant.nl/