Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Instagram Stories van merken en bloggers: wat je moet meenemen

global marketing management

Volgens de laatste statistieken van Statista delen dagelijks 500 miljoen gebruikers Instagram Stories. Ook de kern van het publiek is de afgelopen jaren sterk veranderd. Als eerder werd aangenomen dat er meer jonge meisjes zijn, laten de statistieken nu een bijna gelijke verdeling naar geslacht zien en slechts 25% zijn gebruikers jonger dan 24 jaar.

In deze post deel ik hoe merken en influencers verschillende benaderingen gebruiken in Instagram Stories. Elke optie heeft een voorbeeld en duidelijke instructies om dit in uw account te implementeren.

# 1. Onthul details en voeg inhoud toe van berichten zoals NASA

Eerst maakte @nasa een bericht over meteorenregen. Vervolgens deelden ze in Stories verschillende interessante feiten, de apparatuur waarmee ze de foto maakten, enz.

# 2. Verander verhalen in realityshows met evenementen en uitdagingen zoals LOFT

Het dameskledingmerk @loft organiseert regelmatig een interessant evenement: ze bieden aan om iets op te halen in hun offline winkel dat een vriend niet eens zou denken te kopen. Het komt allemaal neer op het feit dat klanten de winkel zelf aanbevelen, deze native laten zien, vrienden taggen en plezier hebben.

Nummer 3. Maak micro-inhoud in verhalen zoals TechCrunch

Media zoals @techcrunch hebben veel inhoud. In plaats van duizenden aankondigingen en reposts, verspreiden ze gewoon het meeste “sap” – belangrijk nieuws in de vorm van een kop, stellingen. Vaak is het gewoon een achtergrond + tekst + publicatielogo

Nummer 4. Pas inhoud aan zoals Gary Vaynerchuk

Serieondernemer en populaire zakelijke blogger Gary Vaynerchuk (@garyvee) gebruikt Instagram Stories om je video’s te promoten, je publiek te betrekken en vragen uit reacties te beantwoorden. Dus werd hem bijvoorbeeld gevraagd om meer achtergronden voor zijn bureaublad te maken met motiverende citaten, en hij maakte ze direct in Verhalen.

Nummer 5. Deel de inhoud van uw klanten zoals Minaal

Professioneel reisartikelenmerk @minaalofficial deelt regelmatig verhalen met foto’s van hun klanten. Het is soms moeilijk om een ​​bericht te plaatsen met een foto van een klant – het past niet in kwaliteit, kleuren, maar in Stories is het gemakkelijk.

Nummer 6. Combineer inhoud en voer enquêtes uit zoals SOVA

Het Oekraïense sieradenmerk SOVA combineert foto, video, animatie en polls tot verhalen om het publiek te betrekken en de verkoop te stimuleren. Vaak wordt content gemaakt in samenwerking met influencers en ligt de focus op producten. Een dergelijke activiteit geeft het merk tot 2000 duizend bezoeken aan de site per week.

De Oekraïense meubelfabrikant @drommel_furniture gebruikt Instagram Stories om videorondleidingen door de showroom te verzorgen, producten te presenteren en de vraag naar nieuwe producten te testen. Vaak verschijnen visualisaties van meubels in Verhalen waarin wordt gevraagd of abonnees een dergelijk product willen kopen of niet.

Op zijn hoofdaccount deelt @nike de verhalen van atleten die voor Nike-producten hebben gekozen. Dit zijn niet alleen recensies of foto’s in de stijl van “Ik draag de kleding van dit merk”, maar levensverhalen, citaten, motiverende zinnen van atleten. Storytelling is altijd relevant en effectief.

De bekende cosmeticafabrikant @sephora voert vaak eenvoudige maar kleurrijke peilingen uit in Stories. Ze bestaan ​​uit 3 afzonderlijke verhalen: een oproep om een ​​optie te kiezen, de stemming zelf en bedankt voor je deelname aan de enquête. Deze aanpak betrekt de gebruiker zowel (interactief) als hem kennis met het assortiment van het merk.

Geïnspireerd? Heb je de technieken overgenomen? Dit is het moment om in actie te komen en deze fiches in uw account toe te passen. Om nog meer zakelijke waarde te krijgen op Instagram … ..

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram influencer marketing marketing book

https://marketingbook.shop/