Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Hoe je jezelf kunt voorbereiden op een hockeywedstrijd

Hoe je jezelf kunt voorbereiden op een hockeywedstrijd

Speel je al jaren hockey, maar word je nog steeds zenuwachtig wanneer je op zaterdag een wedstrijd speelt? Dat is logisch. Je werkt namelijk hard tijdens de vele trainingen voor een belangrijk doel: en dat is winnen. Ook kun je zenuwachtig zijn voor de opstelling. Zit je wel bij de basis. In deze blog helpen we je om zenuwen te minderen en vertellen we je wat je kunt doen om goed voorbereid te zijn op een belangrijke hockeywedstrijd.

 

De avond voor de grote wedstrijd 

Zorg dat je de avond voordat je moet spelen minimaal een uur vrij houdt om te relaxen. Stress van je drukke leven door werk, school en sociale contacten kunnen je onrustig maken. Het gevolg hiervan is dat je gestrest voelt en zenuwachtig kan worden voor je hockeywedstrijd

Er zijn veel verschillende dingen die je kan doen om te relaxen, hier volgen enkele tips:

  • Ontspan in bad

  • Doe een uitgebreide huidverzorgingsroutine

  • Maak een korte wandeling samen of alleen

  • Pak je hockeytas alvast in

  • Leg je mobiel een half uur voor het slapen gaan weg

 

Oefen je hockeytrucs

Haal de onzekerheid weg en oefen je hockeytrucs die je wil gebruiken in de wedstrijd de dag ervoor. Zo ben je optimaal voorbereid. Je kunt dit gemakkelijk thuis doen als je een mini hockeygoal in je tuin hebt staan. Vraag een familielid of vriend om je te helpen zodat je alle oefeningen kunt uitvoeren.

 

Visualiseer succes

Het visualiseren van succes is een techniek die vaak wordt gebruikt door topsporters om zichzelf mentaal voor te bereiden op een wedstrijd. Het idee is om jezelf voor te stellen dat je de wedstrijd succesvol speelt, en om deze mentale beelden zo levendig mogelijk te maken. Door jezelf voor te stellen als succesvol, kun je je zelfvertrouwen vergroten en je prestaties verbeteren.

 

Plan je tijd 

Plan je tijd zodat je genoeg tijd hebt om je voor te bereiden op de wedstrijd. Zorg ervoor dat je op tijd arriveert bij het veld en genoeg tijd hebt om je op te warmen en je mentaal voor te bereiden op de wedstrijd.

Deze tips zullen ervoor zorgen dat je je volgende wedstrijd de sterren van de hemel speelt!

 

https://hockeypartner.nl/