Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Het kiezen van het juiste bestek en de juiste bekers voor kinderen

Als je ouder bent van jonge kinderen, weet je dat kinderen kieskeurig kunnen zijn als het op etenstijd aankomt. Maar wist je dat het kiezen van het juiste bestek en de juiste bekers voor kinderen het eten leuker kan maken? Niet alleen hebben verschillende soorten bestek en bekers invloed op hoe het eten er op het bord uitziet, maar ook op hoe kinderen eten. Laten we eens kijken waarom het belangrijk is om de juiste set voor je kinderen te kiezen.

 

Waarom bestek belangrijk is

Bij bestek zijn er twee belangrijke overwegingen: grootte en vorm. Kleinere stukken bestek zijn veel gemakkelijker vast te houden voor kleine handen dan grotere stukken; evenzo is gebogen bestek gemakkelijker vast te houden dan bestek met rechte randen. Zoek voor jonge kinderen sets met kleinere handvatten en gebogen randen. Er zijn zelfs sets speciaal ontworpen voor peuters, die het leren gebruiken van een vork of lepel veel gemakkelijker kunnen maken. Je kunt ook overwegen om sets met leuke ontwerpen of kleuren aan te schaffen, want dit kan helpen om kinderen tijdens de maaltijd bezig te houden.

 

Waarom bekers belangrijk zijn

Denk bij de keuze van bekers voor je kinderen aan hun leeftijd en drinkgewoonten. Als je jonge kinderen hebt die nog aan het leren zijn hoe ze uit een beker moeten drinken zonder te morsen, kun je het beste kiezen voor drinkbekers met morsvrije doppen of rietjes; die helpen het geknoei tot een minimum te beperken terwijl ze leren goed uit een open beker te drinken. Aan de andere kant, als je kind oud genoeg is (en verantwoordelijk genoeg) om niet regelmatig te morsen, dan zijn open bekers ook prima – vergeet alleen de onderzetter niet! En vergeet niet dat leuke ontwerpen en kleuren hier ook nuttig kunnen zijn; welk kind vindt het immers niet leuk om uit iets kleurrijks te drinken?

 

Ontdek de mogelijkheden online!

Het kiezen van het juiste bestek en bekers voor je kinderen is een belangrijk onderdeel van het leuker maken van het eten voor alle betrokkenen! Het kiezen van bestek van de juiste grootte met gebogen randen maakt het makkelijker voor kleine handjes. Ook het kiezen van drinkbekers met morsvrije doppen of rietjes helpt jongere kinderen om te leren drinken zonder rommel te maken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek het assortiment van mepal tuitbeker.

 

https://www.mymepal.com/