Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Geld lenen met sms steeds populairder onder studenten

Het is algemeen bekend dat sms-en populair is. Onder alle lagen van de bevolking sms-en mensen. Naast sms-en zitten we tegenwoordig ook op het internet via een mobiel. Ook studenten zitten veel op hun telefoon. Niet voor niets spelen telefoonaanbieders massaal in op de behoeftes van ook studenten. Op reclames zien we jonge mensen die met gemak en een lachend gezicht sms-en.

Ook banken spelen in op de internetrage. Bijna alle banken hebben wel een prachtige website geschikt voor een mobiel. Naast een website bieden ook banken verschillende applicaties aan die het gemak van bankieren via een telefoon doen verhogen. Zelfs aanvragen voor leningen kunnen via een sms worden afgesloten.

Geld lenen met sms wordt steeds populairder. Met veel gemak kunnen mensen, waaronder studenten, simpel met een sms een klein bedrag geld lenen. Een gevaar ligt echter op de loer dat een sms misschien te eenvoudig is. Het voelt bijna niet als een overeenkomst. Geld lenen gebeurt met het sluiten van een overeenkomst. De geldaanbieder stelt geld ter beschikking in ruil voor vergoeding van de geldaanvrager. Kortom met geld lenen hangen er wel degelijk plichten aan verbonden en met een sms komen die verplichtingen misschien niet altijd even goed door. Dit is heel begrijpelijk. Vaak redeneren mensen, ook studenten, dat wanneer iets zo simpel kan afgehandeld worden het wellicht ook heel simpel is. Geen gedoe en dus ook geen grote verplichtingen. Geld lenen via sms kan wel degelijk gevaarlijk zijn. Voor je het weet leen je onverantwoord geld, maar vooral ook bestaat de kans op geld lenen zonder enige noodzaak.

Snel geld lenen kan op verschillende manieren. De snelste manier van geld lenen is middels roodstaan of middels een minilening. Beide leenvormen maken tot op zekere hoogte geen gebruik van een BKR toetsing en veelal maken ze ook geen gebruik van een inkomenseis. Echter zijn er natuurlijk altijd geldverstrekkers, die wel voordat ze een lening afsluiten toetsen, op BKR en op inkomen.

Nog geen 18 jaar en geld lenen?

Veel studenten willen geld lenen, maar voor geld lenen studenten geldt veelal de voorwaarde dat de aanvrager minimaal 18 jaar is. Voor geld lenen geldt een inkomenseis, een goede kredietwaardigheid, maar ook moet de geldaanvrager minimaal 18 jaar zijn. De leeftijdseis is daar gezien het aangaan van een lening ook een overeenkomst is. In de wet is bepaald dat overeenkomsten, zoals een lening, alleen aangegaan mogen worden met bekwame (natuurlijke) personen boven de 18 jaar. In een samenleving worden er dagelijks overeenkomsten gesloten, en niet bij elke overeenkomst geldt de eis van 18 jaar. Zo kan een 14 jarige persoon gewoon in een supermarkt een snoepje kopen. Een lening afsluiten is echter een ander aard van overeenkomst dan slechts een snoepje kopen. Een lening afsluiten brengt dusdanige rechten, maar vooral ook plichten met zich mee.

Veel studenten zijn wanneer zij op een vervolgstudie na hun middelbare school zitten boven de 18 jaar. Echter zijn er natuurlijk ook uitzonderingen.

Geld lenen studenten kan in de vorm van studentenlening, maar natuurlijk ook bij de IB-Groep. Echter wanneer iemand onder de 18 jaar is, kan hij of zij niet zonder toestemming van een voogd of ouder een lening afsluiten. We praten dan wel over de officiële leningen, want onderhandse leningen kunnen in principe wel worden afgesloten. Zo komt het veelal voor dat een 15 jarige misschien een klein bedrag leent van een leeftijdgenoot. Echter wanneer zo’n onderhandse lening problemen oplevert, en er rechterlijke stappen overwogen worden, kan de leeftijd een rol spelen. De wederpartij, vooral wanneer die wel meerderjarig is, moet bij zichzelf vooraf het sluiten van een overeenkomst te rade gaan of het verantwoord is om met een minderjarige een overeenkomst af te sluiten.

Kortom onder de 18 jaar is geld lenen lastig. Zodra iemand boven de 18 jaar is, zijn er volop mogelijkheden voor geld lenen. Vooral wanneer het geld lenen voor studenten betreft zijn er verschillende mogelijkheden.

Nu klinkt dit allemaal moralistisch. Tegelijkertijd moeten we ook de voordelen van geld lenen via een sms in beschouwing nemen. Het is gemakkelijk en snel. Bovendien leent natuurlijk niet iedereen onverantwoord geld. En waarom zou iemand die verantwoord geld wilt lenen een gehele bureaucratie moeten doorgaan voor het afsluiten van een lening? Het leven gaat snel en ook de consumenten willen alles steeds sneller. We willen sneller informatie ontvangen en ook duidelijkheid krijgen.

Kortom wanneer u duidelijkheid heeft in uw financieel overzicht en verantwoord geld kan lenen, dan kan geld lenen via een sms wel een uitkomst zijn.

 

https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu/11/wat-doet-een-studentenlening-met-mijn-toekomst/