Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Fondant en marsepein hetzelfde?! Na het lezen van deze blog weet je wat de verschillen zijn

Fondant, marsepein, professionele bakkers weten uiteraard wel wat de verschillen zijn. Thuisbakkers, daarentegen, halen beide lekkernijen nog wel eens door elkaar. Waarschijnlijk omdat het beide zoet is en erg geschikt is voor het decoreren van taarten bijvoorbeeld. Ben jij benieuwd wat de verschillen tussen fondant en marsepein nu eigenlijk zijn? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres!

 

De kenmerken van fondant

Fondant bestaat uit slechts twee ingrediënten: suiker en glucose. Hiervan wordt een soort suikerpasta gemaakt door zowel de glucose als de suiker te koken en aan elkaar toe te voegen. Om de fondant van een mooi kleurtje te voorzien, wordt er tot slot nog kleurstof doorheen gemengd.

Fondant is in verschillende soorten te koop. Zo heb je bijvoorbeeld vloeibare fondant. Dit wordt ook wel glazuur genoemd. Daarnaast kun je kiezen uit modelleerfondant en rolfondant. Modelleerfondant is een stevige fondant waarmee je leuke figuurtjes voor op een taart kunt maken. Rolfondant is iets soepeler en kan gemakkelijk worden uitgerold. Deze fondant is dan ook geschikt voor het bekleden van onder meer (crème) taarten.

 

De kenmerken van marsepein

Ook marsepein bestaat in de basis uit suiker en glucosestroop. Wat marsepein anders maakt dan fondant zijn de amandelen. Marsepein bestaat dus uit de volgende drie ingrediënten: suiker, glucose én amandelen. Deze amandelen worden met een machine fijn gewalst. Tijdens dit walsen komen er oliën vrij. Marsepein is dan ook vetter dan fondant. Hierdoor droogt marsepein veel minder snel uit.

Afhankelijk van de verhouding amandelen/suikerpasta, heb je de keuze uit verschillende soorten marsepein. Zo kun je bijvoorbeeld marsepein 1:3 of marsepein 1:4 kopen. 1:3 betekent dan dat de marsepein bestaat uit één deel amandelen en drie delen suiker. Op diezelfde manier staat 1:4 voor één deel amandelen en vier delen suiker. Naast de verhouding amandelen/suikerpasta kan marsepein overigens ook nog ingedeeld worden op basis van hoe fijn de amandelen zijn gewalst.

 

Marsepein of fondant bestellen?

Wil je graag marsepein of fondant bestellen? Bij Baktotaal Bouwhuis vind je alles wat je nodig hebt om jouw baksels naar een hoger niveau te tillen. De lekkerste marsepein en fondant bestel je eenvoudig en snel online in de webshop!