Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Een SEO traject in 2019 | Ralf van Veen

SEO optimalisatie in 2019 uitvoeren

Een SEO analyse is in de zoekmachine optimalisatie van cruciaal belang. Het geeft alle fouten en verbeterpunten van in één overzicht weer. Het proces van een website optimaliseren voor de zoekmachines (zoekmachine optimalisatie) is het constant inzichtelijk maken van eventuele fouten en deze verbeteren.

Een goede SEO analyse zou alle onderdelen van de SEO van een website inzichtelijk moeten maken. Dit betekent: De SEO analyse zou de SEO technische kant van een website, de SEO content van een website en het volledige huidige backlinkprofiel in kaart moeten brengen. Met een backlinkprofiel worden alle backlinks en anchor teksten die op dat moment naar de website die wordt geanalyseerd wijzen bedoeld. 

Een SEO traject uitvoeren: Hoe doe je dat?

Om een grondige SEO analyse van een website uit te voeren moet vaak een gespecialiseerde SEO’er aan de slag gaan. Met veel analyses (of punten binnen de SEO analyse) moet er worden gekeken naar de manier waarop de website van de achterkant eruit ziet. Dit houdt in: Hoe zit de code in elkaar en op welke manier is de website opgebouwd. Een website wordt vaak door een websitebouwer gebouwd die weinig gespecialiseerde verstand heeft van SEO of waar de zoekmachines waarde aan hechten. Dit heeft in veel gevallen tot gevolg dat de website (nog) niet is geoptimaliseerd voor de zoekmachines en daardoor veel omzet en bezoekers misloopt.

Wanneer de SEO’er die de SEO analyse uitvoert dan de website voor zich krijgt is het vaak even schrikken. Dit komt doordat er in veel gevallen beginnersfouten worden gezien die de websitebouwer over het hoofd heeft gezien. Dit is dan ook gelijk één van de redenen dat met een SEO analyse al snel het laaghangend fruit van een SEO traject kan worden blootgelegd. Dit zijn de op korte termijnen mooie elementen die kunnen worden geoptimaliseerd waardoor er quick wins voor de website en het bedrijf ontstaan.

Bij het uitvoeren van de SEO analyse wordt als eerste de techniek van een website onder de loep genomen. Hiermee wordt veelal de websitesnelheid, indexatie en website architectuur bedoeld. Op welke manier is de website opgebouwd en is deze gebruikers (en zoekmachine) vriendelijk of niet? Wanneer deze analyse voorbij is wordt de volledige SEO content onderzocht. Het is belangrijk dat de teksten voor SEO worden geschreven voor de gebruiker, niet voor de zoekmachines.

Wilt u graag een SEO traject voor uw website van een SEO freelancer? Neem dan een kijkje op mijn website. Ik ben Ralf van Veen.

https://ralfvanveen.com/