Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Een mannelijke of vrouwelijke trouwfotograaf

Kies jij voor een mannelijke of vrouwelijke trouwfotograaf.

De keuze is enorm in trouwfotografen, ze zijn er te kust en te keur. Maar hoe je je keuze ook maakt het is geheel aan jullie waar de keuze uiteindelijk op valt.
Er zijn bruidsfotografen die puur een journalistieke aanpak hebben of juist heel geposeerd en alles in scene gezet. Maar er zijn er ook die een vintage moody stijl hebben. Maak vooraf voor jezelf duidelijk welke stijl je mooi vindt. En of die bruidsfotograaf dan een man of een vrouw is zou niet uit moeten maken, toch??? Nou misschien toch wel. Graag wil ik uitleggen waarom die keuze ook belangrijk kan zijn, het hoeft dus niet belangrijk voor jou te zijn.

De aanpak tussen een mannelijke en vrouwelijke fotograaf hoeft niet echt verschillend te zijn, het zijn allemaal mensen met een eigen aanpak en eigen persoonlijkheid. Ga je bijvoorbeeld zoeken naar bruidsfotografie Den Bosch dan kunnen die beelden gemaakt zijn door een vrouw of door een man, dat zal je niet gelijk opmerken. Een trouwfotograaf Nijmegen of trouwfotograaf Haarlem kan zowel een man of een vrouw zijn natuurlijk. Soms is het zelfs niet duidelijk als je op de website kijkt. En het zou ook niet echt moeten uitmaken. Je kijkt in 1e instantie toch naar het werk van de fotograaf, wat voo stijl van fotografie spreekt je aan, wat is de aanpak van deze fotograaf en wat zijn de tarieven, daar kijk je als eerste naar. En terecht!

Maar bedenk je ook dat de fotograaf bij heel intieme momenten is. En daar bedoel ik niet eens de kus mee en de ringen wisselen ook al is dat heel persoonlijk. Maar wat als de fotograaf ook bij het aankleed moment is, voel jij je dan op je gemak als die persoon een man of een vrouw is?
Stel je bent een verlegen en misschien wel iets preutse bruid. Je wordt geholpen met aankleden door je moeder, zus misschien een beste vriendin. Stel je je dan voor dat daar een mannelijke fotograaf bij is, vind je dat fijn? Het zou zonde zijn om dat moment niet te laten fotografen omdat je je niet op je gemak voelt omdat die fotograaf een man is.

Doe je bijvoorbeeld een bruidsreportage Amersfoort sja dan maakt het niet zo heel veel uit of er een man of vrouw aan het fotograferen is al kan de aanpak toch weer anders zijn.
Gaan we er vanuit dat een man stoerder en een vrouw romantischere aanpak heeft in fotograferen? Nee dat hoeft zeker niet. Een vrouwelijke fotograaf zal wel eerder details in beeld brengen dan een man.
Maar kies vooral de bruidsfotograaf waar jullie je fijn bij voelen.

 

https://www.corrinep.nl/#home