Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Drie manieren om je aanhanger af te dekken

Drie manieren om je aanhanger af te dekken

Sinds 2007 is het verplicht om je aanhanger af te dekken of de lading te zekeren. Zeker wanneer je losse materialen verplaatst zoals tuinafval. Zo kan er niets van je aanhanger afvliegen en breng je andere mensen niet in gevaar. Daarnaast houd je met een afdekking de lading op zijn plaats en voorkom je dat onderdelen gaan schuiven of zelfs kapot gaan.

 

Welk net heb je nodig?

Welk net je nodig hebt, hangt ervan af wat je wilt vervoeren. Zo zijn er gewone netten, afdekzeilen en afdekdoeken. Wanneer je grotere objecten gaat vervoeren heb je genoeg aan een gewoon afdeknet. Wanneer je lading bestaat uit kleine deeltjes zoals zand, bladeren en takjes, kun je beter een afdekzeil of afdekdoek nemen. Deze hebben namelijk kleine of geen gaten waar deeltjes alsnog doorheen kunnen gaan.

 

Je aanhanger wegzetten

Wanneer je een aanhanger wegzet, is het verstandig om het afdekzeil of -doek over de aanhanger te spannen. Zo voorkom je dat er in de winter sneeuw of bladeren in komen te liggen en je hier veel werk aan hebt om de aanhanger weer schoon te krijgen. Zeker wanneer je nog spullen in de aanhanger hebt liggen, is het aan te raden om een afdekking te spannen. Zo is het voor een potentiële dief minder aantrekkelijk om spullen van je aanhanger te jatten. 

 

Welke maat heb je nodig?

Er zijn een aantal standaard maten. Je kunt het beste kijken welke maten je aanhanger heeft en dan kijken of dit een standaard maat uit de shop is. Is het een andere maat of weet je niet helemaal zeker welke maat of soort afdekking je nodig hebt? Neem dan contact op met de medewerkers van de Nettenshop. Zij kunnen je helpen met het kopen van de juiste maat. Daarnaast vind je hier ook de accessoires die je nodig hebt om het afdekdoek aan je aanhanger te bevestigen. Een afdeknet heeft al een elastiek waarmee je hem aan de aanhanger kunt bevestigen.

 

https://www.nettenshop.nl/