Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten dakbedekkingen

Er zijn verschillende dakbedekkingsmaterialen die gebruikt kunnen worden voor het bedekken van een dak. Elke optie heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, dus het is belangrijk om te weten wat er beschikbaar is voordat je een keuze maakt.

Asbestcement

Een van de meest populaire dakbedekkingsmaterialen is asbestcement. Dit materiaal is sterk, duurzaam en goedkoop, maar het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt verwerkt of aangetast door water. Daarom wordt het steeds minder gebruikt en zijn er veiligere alternatieven beschikbaar.

Dakpannen

Een ander veelgebruikt materiaal is dakpannen. Dit zijn dunne, rechthoekige stukken keramiek of beton die in rijen op het dak worden gelegd. Dakpannen zijn sterk, waterdicht en makkelijk te installeren, maar ze kunnen kwetsbaar zijn voor stevige wind en kunnen breken als ze bevroren zijn.

Bitumen

Een derde optie is bitumen. Dit is een soort rubberachtig materiaal dat wordt aangebracht op het dak in warme vloeibare vorm en vervolgens uithardt tot een stevige, waterdichte laag. Bitumen is sterk, flexibel en makkelijk te installeren, maar het kan onderhevig zijn aan veroudering en kan lekken als het wordt blootgesteld aan UV-licht of extreme temperaturen.

EPDM

Een vierde materiaal dat steeds populairder wordt, is EPDM-rubber. Dit is een synthetisch rubbermateriaal dat wordt aangebracht als een grote, enkele laag op het dak. EPDM-rubber is sterk, flexibel en waterdicht, en het kan gemakkelijk worden geïnstalleerd zonder lijm of nietjes. Het is ook bestand tegen UV-licht en extreme temperaturen, maar het kan kwetsbaar zijn voor mechanische schade en kan moeilijk te repareren zijn als het lekt. Wil je EPDM dakbedekking kopen? Kijk dan eens bij EPDM Tigt. 

Tot slot is er ook nog metaal als dakbedekkingsmateriaal. Dit kan bestaan uit koper, staal of aluminium en wordt meestal in platen of tegels op het dak gelegd. Metaal is sterk, duurzaam en waterdicht, en het reflecteert het zonlicht, wat kan helpen om de temperatuur in het huis te reguleren.

https://www.epdm-tigt.nl/