Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

De gouden danstips voor beginners én gevorderden

Salsa in Limburg is booming! De dansschool in Limburg Swing-Inn biedt daarom enorme diverse, gezellige én leerzame danslessen rond de populaire dansstijl. 

De gouden danstips voor beginners én gevorderden

  1. Vermijd het heen en weer schudden van uw bovenlichaam tijdens het dansen. Leun bij het bewegen iets naar voren.
  2. Verplaats bij het springen van basisstappen uw zwaartepunt volledig naar voren of naar achteren; strek uw voeten nooit alleen om de grond te raken.
  3. Vermijd overstrekking van uw knieën wanneer u naar voren stapt. Wanneer u op de juiste manier danst, komt de heupbeweging van een salsadanser vanzelf.
  4. Forceer geen overdreven heupoefeningen als aanvullende oefeningen, je zult het niet onbewust kunnen vergeten. Natuurlijk zijn de heupbewegingen van vrouwen meestal meer uitgesproken dan die van mannen, omdat hun heupen iets breder zijn.
  5. Als je in een gesloten houding danst, vermijd dan op en neer bewegen (trillen) met je dansarm (mannen links, vrouwen rechts). Iets naar buiten met je voeten, vooral naar voren stappen met je linkervoet.
  6. Stap altijd eerst op uw voetzolen en laat daarna uw hielen zakken. Stap nooit eerst op de hiel (net als bij het lopen). Salsa danst u met uw voetzolen.
  7. Houd uw voeten zo dicht mogelijk bij de grond, alsof u aan het skaten bent. Ze optillen en terugzetten in een stappende beweging is enorm onhandig. 
  8. Als je alleen basisdanspassen danst, beweeg dan niet altijd van voren naar achteren op één plek, maar probeer in de ruimte te bewegen, bijvoorbeeld iets naar links of rechts. Wissel af met de basisstappen.
  9. Oefen thuis! De danspasjes die u in de les leert kunt u uiteraard ook thuis oefenen. Zorg dat u ze vaak oefent zodat u groeit in het onthouden en goed uitvoeren van pasjes.

 

Het belangrijkste blijft dat u plezier blijft houden in het dansen. Vindt u dansen heel erg leuk? Dat is vooral de juiste reden om te dansen en die reden zal u helpen steeds beter te worden in dansen.

https://www.swing-inn.nl/