Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

Anti snurkbeugel: effectief of niet?

Als jij snurkt, heb je vast wel eens gehoord van de anti snurkbeugel. In dit artikel bekijken we of de anti snurkbeugel een effectief middel tegen snurken is of niet.

Werking van de anti snurkbeugel

De anti snurkbeugel pakt de meest voorkomende oorzaak van snurken aan: het naar achteren zakken van de onderkaak. Dit gebeurt bij veel snurkers in ontspannen, liggende houding. Dit zorgt ervoor dat ook het zachte gehemelte en de huig inzakken en de luchtweg in de keelholte blokkeren.

Het gevolg hiervan is dat de ademhaling belemmerd wordt. Hierdoor ontstaat een turbulente luchtstroom die de zachte weefsels in de keel laat trillen. Deze trillingen zijn de directe oorzaak van het vervelende snurkgeluid.

Een anti snurkbeugel is een mondprothese die je tijdens de slaap draagt. Het houdt de onderkaak naar voren. Hierdoor blijft de keelholte open en vindt er een normale ademhaling plaats. Kortom: het snurken wordt voorkomen.

Wetenschappelijk bewezen werking

Het National Center for Biotechnology Information heeft wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de werking van de anti snurkbeugel. Zij hebben 134 proefpersonen onderzocht. Vóór het onderzoek snurkte 96% van hen, terwijl dit tijdens het gebruik van een anti snurkbeugel slechts 2% was. Een zeer goed resultaat.

Een later onderzoek heeft uitgewezen dat gemiddeld 350 dagen na het eerste gebruik van de anti snurkbeugel 86% van de patiënten de snurkbeugel nog steeds elke nacht gebruikte. Doordat het middel zo effectief is raden KNO-artsen de anti snurkbeugel ook aan als voorkeursbehandeling tegen snurken.

Welke anti snurkbeugel kopen?

Je kunt een anti snurkbeugel op verschillende manieren aanschaffen. Ten eerste is het mogelijk een anti snurkbeugel bij de tandarts te laten aanmeten. Helaas is dit een zeer prijzige procedure.

Het is daarom beter om bij een betrouwbare webshop een anti snurkbeugel aan te schaffen. Dit kan je vele honderden euro’s schelen. Let er wel op dat je kiest voor een aanpasbare anti snurkbeugel. Een aanpasbare beugel werkt beter en is comfortabeler dan een standaard formaat snurkbeugel die je niet op je gebit kunt aanpassen.

Je kunt anti snurkbeugels die je online koop gemakkelijk aanpassen op je gebit. Het is een simpel proces dat slechts 5 minuten duurt.

Let erop dat je de betreffende webshop je een proefperiode geeft. Zo kun je de beugel terugsturen als hij toch niet werkt. 

Als je een effectieve anti snurkbeugel wilt kopen bij een betrouwbare webshop, is Mr. Anti Snurk een zeer goede optie. Hier koop je een zelf aanpasbare beugel voor slechts €27,95. De webshop heeft vele positieve reviews.