Ad Werk
Image default
Aanbiedingen

3 punten waarop je makelaars in Rotterdam vergelijkt

Wanneer je een huis koopt of verkoopt ben je wellicht op zoek naar een makelaar. Je kunt ook een hoop zelf doen maar met een makelaar wordt alles een stuk makkelijker. Nu nog de vraag wie jouw gaat vertegenwoordigen op de huizenmarkt. Er zijn talloze aanbieders die staan te springen om jouw woning te verkopen of om je bij te staan in je zoektocht naar een nieuw thuis. Dus wie kies je? Met behulp van de drie punten uit dit artikel kies jij straks de makelaar met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

1.      De aanpak die de makelaar hanteert

Een huis kopen of verkopen wil je doen op een manier die jij prettig vindt. Niet iedereen zit te wachten op massale bezichtigingen of mensen die een bod op je huis doen zonder het ook maar gezien te hebben. Aan de andere kant kan dit wel weer aantrekkelijk zijn wanneer je zo snel mogelijk je woning wilt verkopen.

Een ander punt is de expertise van het makelaarskantoor in de regio waarin jij op zoek bent naar een woning of een woning wilt verkopen. Een makelaar in Capelle aan den IJssel zal zich in de promotie van je woning meer richten op de gunstige aanrijroutes naar Rotterdam. Een makelaar in Rotterdam-Zuid zal duidelijk naar voren brengen dat de huizenprijzen lager liggen dan elders in de stad. En een makelaar in Schiedam richt zich meer richten op het promoten van de nabijheid van scholen, winkelcentra en het dorpse karakter van de stad.

2.      De makelaarskosten die je moet betalen

Vaak betaal je een makelaar een bepaald percentage van de verkoopprijs van de woning. Soms kun je een vast bedrag afspreken met de makelaar. Op de website vind je dan een duidelijk overzicht van de makelaarskosten en welke diensten daarvoor geleverd worden. zorg ervoor dat je zwart op wit hebt staan wat een makelaar precies voor je gaat doen en welke makelaarskosten ze in rekening kunnen brengen.

3.      De winst die je uit je woning haalt

Uiteindelijk wil je natuurlijk zoveel mogelijk winst boeken wanneer je een woning verkoopt. Een makelaar kan je een prognose geven op basis van resultaten uit het verleden, ervaring en de actuele huizenmarkt. Maar zoals zo vaak wordt gezegd, deze cijfers bieden geen garantie voor de toekomst. Zorg er daarom voor dat je zelf goed op de hoogte bent van de situatie op de huizenmarkt. Dan sta je een stuk sterker in je onderhandelingen!